In mei 2022 vroeg een Kamerresolutie de regering op om werk te maken van een zorgtraject jongdementie. Vraag was om het KCE, de FOD Volksgezondheid en/of het Riziv de best practices inzake een dergelijk zorgtraject in kaart te laten brengen. Welke vorm kon een zorgtraject aannemen? De resolutie werd ingediend door Els Van Hoof (cd&v). Zij wou van minister Vandenbroucke weten hoe ver het nu stond met dat zorgtraject.
Destijds antwoordde minister Vandenbroucke dat hij het KCE zou vragen om de best practices in kaart te brengen, maar een precies tijdsschema kon hij nog niet geven. De resolutie vroeg alleszins om dat af te ronden in het eerste semester van 2023. Els Van Hoof: "Aangezien het aantal gevallen van jongdementie verwacht wordt te zullen stijgen in de toekomst, is het noodzakelijk dat we hier vaart mee maken. Heeft u intussen de KCE reeds opdracht gegeven om de best practices inzake jongdementie in kaart te brengen? Zal dit onderzoek in het eerste semester van 2023 kunnen beëindigd worden?"
Minister Frank Vandenbroucke: "Het KCE heeft de studie aangevat en zal er alles aan doen, zegt men mij, om de studie met de nodige kwaliteitsgaranties in de loop van 2023 uit te voeren. Ik bevestig niet dat dat in het eerste semester zal zijn. Ik ben een beetje voorzichtig. Het KCE doet zijn uiterste best om de studie in de loop van 2023 uit te voeren."
Voor Els Van Hoof (cd&v) betekende dat antwoord alleszins goed nieuws. "Ik had dat niet verwacht. Daarvoor is het nuttig dat we in deze commissie werk leveren met resoluties, die allemaal positief waren, om daarmee van start te gaan. De resolutie om het zorgtraject voor jongdementie uit te werken, werd ook unaniem goedgekeurd. Bedankt voor het positieve nieuws vandaag. We kijken hoopvol uit naar de resultaten van dit onderzoek, dat waarschijnlijk in 2023 afgerond zal worden."