Doodrijder Ruddervoorde kreeg veroordeling uit 2021 nooit officieel bezorgd

De man die afgelopen weekend dronken de auto van een gezin aanreed in Ruddervoorde, kreeg in oktober 2021 een rijverbod van drie maanden opgelegd en moest zijn rijexamen opnieuw afleggen. Die uitspraak werd Jurgen L. nooit officieel bezorgd, schrijft De Standaard.

De dronken bestuurder verzamelde de voorbije jaren minstens veertien veroordelingen voor allerlei verkeersinbreuken. Zijn vermoedelijk laatste veroordeling dateert van oktober 2021. Een rechter gaf de man toen in beroep een rijverbod van drie maanden en oordeelde dat hij  zijn rijbewijs pas terug kon krijgen als hij zijn theoretische en praktische rijexamen opnieuw aflegde en een reeks medische en psychologische tests onderging. Om een onbekende reden is dat vonnis in beroep nooit officieel betekend aan L. 

Door die nalatigheid kon de man zijn rijbewijs houden en moest hij geen tests ondergaan. Hij heeft ook nooit opnieuw een rijexamen moeten afleggen, zo bevestigt het parket aan De Standaard. "We onder­zoeken hoe dat is kunnen gebeuren. Hier is duidelijk iets fout gelopen", zegt Tom Janssens, woordvoerder van het parket West-Vlaanderen. "Normaal wordt een vonnis maximaal een paar maanden na de uitspraak door de politie aan de betrokkene betekend. Hier is dat niet gebeurd. Nochtans was L. officieel ingeschreven op zijn adres en wist de overheid waar hij woonde."

De man verschijnt vrijdagmiddag voor de raadkamer. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    14 augustus 2024

    Probeer maar eens om als gewone domme Belg 1 snelheidsovertreding van 33 km/u in de zone 30 voor de vriendenprijs ( want : “ de Politie is Uw vriend hè “ , voor het geval dat je het vergeten zou zijn !) van 58 € NIET te betalen : pas maar op dat er geen SWAT (in)team je voordeur inbeukt !