Filmvoorstelling Human Forever in AZ Oostende met Teun Toebes

AZ Oostende plant op 30 september de vertoning van de spraakmakende film 'Human Forever', in aanwezigheid van Teun Toebes. Human Forever is een indringende, inspirerende en ontroerende documentairefilm die zorgvernieuwer Teun Toebes volgt op zijn missie om de levenskwaliteit van mensen met dementie te verbeteren.

Van 18 tot 24 september is het Week van dementie en in het zog daarvan plant het ziekenhuis op 30 september 2 vertoningen: om 14.30 uur en om 19 uur. Nadien volgt een interactief panelgesprek in aanwezigheid van Teun Toebes. U kunt die dag tussen 15 en 19 uur ook de informatieve dementiemarkt van het ziekenhuis bezoeken.

Van Nederland tot België en verder, verkent Teun verschillende benaderingen van dementiezorg over de hele wereld. De 24-jarige humanitair activist Teun Toebes heeft een missie: de levenskwaliteit van mensen met dementie verbeteren. Hij woont al jaren samen met de bewoners op de gesloten afdeling van een verpleeghuis als hij besluit deze missie naar een hoger plan te tillen.

Tijdens een reis rond de wereld onderzoekt hij samen met zijn goede vriend en filmmaker Jonathan de Jong hoe in andere landen wordt omgegaan met dementie en wat we van elkaar kunnen leren om de toekomst mooier en inclusiever te maken. Nu het aantal mensen met dementie de komende 20 jaar verdubbelt (in 2040: 81 miljoen mensen wereldwijd) is deze zoektocht geen vraag, maar een noodzaak.

Gratis inschrijven kan hier

Op de foto v.l.n.r.: beleidsdeskundige seniorenbeleid stad Oostende Michel De Wit, schepen van Welzijn, Zorg en Onderwijs Natacha Waldmann, domeinmanager AZ Oostende Nathalie Zonnekein en hoofdverpleegkundige Annelore Maesen. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.