Kinderziekenhuis ZAS Paola richt speciale snoezelruimte in voor kinderen

Om kinderen hun aandoening eventjes te doen vergeten, of om gewoon te bekomen van de prikkels in het ziekenhuis, heeft kinderziekenhuis ZAS Paola een speciale snoezelruimte ingericht. Dat meldt Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS). De kinderen vinden er comfortabel meubilair, ontspannende geluiden en geuren die rust moeten brengen.

Snoezelruimtes bestaan in de ouderenzorg, de jeugdzorg en tal van andere zorgafdelingen. De nieuwe ruimte in het ZAS Paola (Campus Middelheim) is zowat twintig vierkante meter groot. Er is gedempt licht, rustgevende beelden en geuren zoals lavendel of eucalyptus. De kinderen kunnen kiezen uit banken met kussens, een schommelstoel of een verwarmd waterbed - speciaal voor kinderen met een spierziekte. De kostprijs voor de kamer bedraagt 18.000 euro. 

"Kinderen die recent heftige gebeurtenissen meemaakten, hebben vaak moeite met het reguleren van hun emoties", zegt Eline Hendrickx, directeur bij Ziekenhuisschool Antwerpen. "Dat kan leiden tot leermoeilijkheden. De nieuwe ruimte creëert een veilige omgeving en zo vergroten we de veerkracht en ontwikkelingskansen." 

Ook de ouders mogen mee in de ruimte. Het zou volgens ZAS een ideale plaats zijn voor babymassages of om huilbaby's tot rust te brengen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.